Tel
+90 312 419 05 51/ +90 312 419 05 52
Adres
Öz Ankara Gıda Toptancılar Sitesi 8. Blok No: 252 Macunköy Yenimalle/ANKARA
Facebookinstagram

Turşu

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Turşu

Turşu

 

Turşu

Turşu, Türkiye'de en çok tüketilen ürünlerin başında gelmektedir. Yüzlerce yıllık bir geleneğin devam ettirilmesi ile günümüze kadar ulaşmasını bilmiştir. Farklı malzemeler ile üretimi yapılmaktadır. Yaz aylarında kurulmaya başlanan turşular, kış ayları geldiği zaman tüketime hazırdır. Salatalık turşusu en çok tercih edilen üründür. Tuzlu su ve sirke gibi karışımlar ile elde edilir. Buna ek olarak patlıcan, lahana, havuç, biberiye, domates, kereviz ve daha birçok sebzenin turşusunun yapıldığını görmekteyiz.

Turşu Çeşitleri Nelerdir?

  • Turşu çeşitleri arasında oldukça farklı sebzelerin kullanıldığını görmekteyiz. Bunların başında ise salatalık gelir.
  • Ayrıca domates turşusu bir diğer lezzettir. Yaz aylarında hazırlanmaktadır.
  • Yaz turşusu, genellikle patlıcan ve biberden oluşmaktadır.
  • Acıyı çok seven kişiler için kırmızı biber turşusunun çok ideal olduğunu ve fazla tüketildiğini söylemek mümkün.
  • Birden fazla besin üzerinden vitamin almak isteyenler ise karışık turşulardan tadabilirler.
  • Acı cinbeber turşusu, bir diğer önemli ürün çeşidi olarak dikkat çeker.
  • Tüm bunlara ek olarak kırmızı lahana kullanılarak yapılmış olan turşunun da büyük bir ilgi ilgi gördüğünü söylemek gerekiyor.
  • Karışık turşu nasıl kurulur noktasında, farklı türde sebzelere ihtiyaç duyulduğunu söylememiz gerekiyor.

Turşunun İnsan Sağlığı Üzerindeki Olumlu Etkileri Nelerdir?

Turşu suyu ve turşunun kendisi, birçok farklı faydaya sahiptir. Bunları şöyle özetlemek mümkündür;

  • Turşu, bağışıklık sistemini güçlü tutmaktadır. Hastalıkları önlemektedir.
  • Turşu tüketen kişilerin karaciğeri çok düzenli bir şekilde çalışır.
  • Vücuttaki insülin seviyesi, turşu ile dengelenmektedir.
  • Ürünün içinde lif bulunur. Lif sayesinde tokluk hissi ortaya çıkar. Böylelikle obezitenin önüne geçilmiş olmaktadır.
  • Kaslarda çıkan ağrıların giderilmesinde tuşun büyük bir önemi vardır.
  • Kalp ve damarlarda oluşacak rahatsızlıkların engellenmesinde turşunun payı çok fazladır.

Turşunun Üretimi Nasıl Olur?

Turşu üretimi, her açıdan hijyenik olan tesislerimizde son derece hassas ve temiz şekilde üretilmektedir. Sofralarınızın vazgeçilmezlerinden birisi olan turşular, oldukça uzun ömürlüdür. Hijyen koşullarına riayet edilmektedir. Özel kaplar içinde saklanan ürünleri, yemeklerin yanında istediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

 

23 51
© HaSeGa. 2018 tüm hakları saklıdır.