Gün Kurusu Kayısı
Bilimsel ismi Prunus armenica olan kayısı, kendine özgü rengiyle tam bir yaz meyvesidir. Faydaları saymakla bitmeyen kayısıyı her mevsim tüketmenin en akıllıca yolu ise gün kurusu kayısıdır. Asya kökenli kayısı, sıcak iklim meyvesidir. Taze kayısı üretimi konusunda dünya sıralamasında birinci olduğumuzdan, hem taze hem de gün kurusu kayısıyı uygun fiyatlarla temin etmemiz mümkün.
Bilimsel ismi Prunus armenica olan kayısı, kendine özgü rengiyle tam bir yaz meyvesidir. Faydaları saymakla bitmeyen kayısıyı her mevsim tüketmenin en akıllıca yolu ise gün kurusu kayısıdır. Asya kökenli kayısı, sıcak iklim meyvesidir. Taze kayısı üretimi konusunda dünya sıralamasında birinci olduğumuzdan, hem taze hem de gün kurusu kayısıyı uygun fiyatlarla temin etmemiz mümkün.
İlk kez Avrupa’ya Yunanlılar tarafından getirilen kayısı ‘güneşin altın yumurtası’ olarak adlandırılmıştır. Şeftali ve nektarinle aynı familyadan gelen kayısı, doğru tekniklerle kurutulduğunda yüksek besin değerlerinden ve dolayısıyla faydalarından hiçbir şey kaybetmez.
İçerdiği kalsiyum, potasyum, fosfor, demir, A ve C vitaminleri ile gün kurusu kayısı birçok hastalıkla mücadele etmenize yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendiren gün kurusu kayısı; antioksidan, lif, mineral ve vitamin açısından oldukça zengindir. Gün kurusu kayısı tüm bu içeriğiyle sindirim sisteminden göz sağlığına, yüksek tansiyonun dengelenmesinden astıma kadar çok faydalı etkiler gösterir